SRI-KAYA NEK IBOT
AS-SALAM ..........muuuaaahhhh
.......... yeaayy rasa nak share ngan uols resepi arwah nek Ibot (Dayang Hajjah Ibot) akak.....nenek selalu jamu niii ngan lopes (pulut yang dilipat dalam daun palas bentuk macam pulut panggang diikat berkapit empat....... kemudian direbus ngan santan dan dikukus pula.....memang tahan lama,susah nak basi)........akak cicah ngan pulut pangang import direct dari Bintangor Sarawak.....terbaik punye!!!
jommm layan.........
Sedap sehhhh........manis lemak berkrim
resepi: telur,santan+air pandan,gula sama banyak iaitu satu cawan......pukul rata,dan dikukus 15 ke 20 minit dap siap........ adakala akak tambah ngan tepung sedikit lebih kurang satu sudu kecil jerr to make it firm sket..... selamat mencuba dan beramal kay
assalam dayang cayangg..selamat kembali berblogging..hehe! rindu sehh!!
ReplyDeletew'kumsalam ina sayang .... hehehe,yalah windu2 gak!
Deleteyeeeeayyy kelak mok coba....tapi terpaksa tunggu orang mbak pulut panggang....haih alasan lagi!
ReplyDeleteaiiihhh ...... yeaayyy ..... jommm coba semo2 nak di ajar nenek kita ..... nek Ibot the best chef kan kan kan .... apa saje nak di masak nyeh,,,semo best2
Delete