Tengoklah...puff akak terlebih bakar nko...maklumlah,gesa2....baru jer balik dari tempat kerja,langsung buat kerja ni.....pas tu siap2kan barangan Kak Soofea dan Si Ayah utk bawa ke hospital. Akak bawa puff tuna ni *ngabas* drang 😉
Akak sengaja tambahkan telur rebus dalam inti nyer.....ermm sedap kata Kak Soofea.
bahan tambahan:
Kini Kak Soofea dah sihat kembali...semoga Kak soofea terus sihat walafiat dan ceria serta menjadi anak yang berjaya di dunia dan akhirat.....Love u darling!
Kat bawah ni,akak sertakan reserpinya ek...korang cuba lerr ya!
Bahan2 untuk inti:
1 tin kecil tuna dalam air cap ayam
1 labu bawang besar holland dipotong dadu
1/4biji setiap satu lada benggala merah,hijau dan kuning dipotong dadu
sedikit lada hitam
sedikit garam
3 sudu besar mayonaise rendah lemak
sedikit mixed herbs
cara2nya:
campurkan kesemua bahan2 itu dan digaul rata,balancekan rasa garam ,lada hitam serta mayonaise....
Bahan pastry:
guna Kawan puff pastry jerr .... 1 bungkus
bahan tambahan:
2 biji telur ayam yang telah direbus dan dibelah enam
sebiji telur kuning yang telah dipukul
cara2nya:
canaikan pastry kemudian isikan inti berserta telur dan ditekan tepi pastry dengan hujung sudu,dioles dengan kuning telur sebelum dibakar,bolehlah dibakar pada kepanasan 180`c utk 25min-30min......Selamat Mencuba Dan Beramal.
Hebat
ReplyDelete