As salam...........nostalgia lama mengimbau kembali....arwah mak ngan nenek selalu goreng ni.... Keribang Bandung kata urang Swk.....same ler Ubi Kayu..... nak best lagi,makan cicah Gula Apong atau gula merah biasa pun best....hari tu akak goreng rendam ngan air garam jerr...best!.....anak2 kata best sangat banding ngan potatoes wedges.....hahaha penangan Ubi Kayu!.....nak cuba?....yukkk cuba,Selamat Mencuba Dan Beramal.
Bahan dan caranya:-
Ubi Kayu bermutu tinggi (eceh eceh....wahhhh)
dipotong wedges.....rendam ngan air garam....pastu goreng garing...api jangan besar sgt....angkat dan di hidangkan....okay!...siap!
Bahan dan caranya:-
Ubi Kayu bermutu tinggi (eceh eceh....wahhhh)
dipotong wedges.....rendam ngan air garam....pastu goreng garing...api jangan besar sgt....angkat dan di hidangkan....okay!...siap!
Keribaing bandung. Remind me of home.
ReplyDeletepiring ubi kayu tu nmpk klasik..uwan punya ke
ReplyDeletemmmmm....memang sedap goreng ubi nie..
ReplyDeletenyaman aih
ReplyDelete