Total Pageviews

Sunday, July 14, 2013

KARIPAP OH KARIPAP..........

As salam........ Selamat Berpuasa semua..... semoga berada dalam rahmat Allah kita semua eh.........

Baby (Hasya Adreana).....reguest nak makan karipap untuk berbuka....ibu kata:petang nanti kita gi Pasar Ramadhan TTJ ek,kita beli karipap kay......baby kata:ala....ibu buat lah,baby nak karipap inti daging ibu tuuu....."kan ibu buat ngan air tangan"  suke hati dia jerr.....  Yolah baby!..... anak yang sorang niii memang pandai memujuk ....... so akak berusahalah jugak,walaupun dah hampir setahun tak buat .... uh uh yalah setahun ada!

 
inti kentang,daging cincang,lobak merah,daun sup,bawang besar n cili merah masak tumis bawang putih,halia sikit ngan lada hitam.....ermmmm,niii yang baby suke sangat tuuu.......
 
 
 kulit karipap guna planta yang dipanaskan dan digaul ngan tepung n air sikit....
 
 
canaikan pastri,tambah inti dan tambah potongan telur rebus........
 
 
klim tepi pastri............
 
 
haaa cam giniii......
 
 
banyak jugak jadinya..........dah siap bolehlah digoreng ngan api yang perlahan.....
 
 
 
 Haaaa dah bereh semuanya.......baby sangat puas hati.....terima kasih ibuuu dengan senyum yang melerek-lerek......ehmmmm baby! baby! ...... tiada yang lebih bahagia dari melihat orang yang tersayang tersenyum penuh bahagi kannn ....Love uols.
 

3 comments:

  1. selamat berpuasa dayang..alaaa mama baby kt selayang height ni pung nk karipap gakk..beli x sodap! nk wat malehh..meh pos cikit dayang yg sejuk beku tu pn xper..hehe!

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa jugak untuk ina n famili......hehehe dah bereh semuanya....sejuk beku tahan 3 ari jek.....anak Adam apa khabar? dah off POP lum....semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  3. Halo Bloger Makanan! Gabung yuk!! di myTasteIndonesia.com!!!

    Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami. Tambahkan blog Anda di link ini: http://www.mytasteindonesia.com/tambahkan_blog_anda

    Bila ada pertanyaan jangan sungkan untuk hubungi kami di:
    info@mytasteindonesia.com

    Terima kasih,
    Salam myTaste Indonesia,
    Immanuel Kabuhung

    ReplyDelete