Total Pageviews

Wednesday, February 2, 2011

GIGI TAK SAKIT,JUMPA DOKTOR GIGI JADI SAKIT GIGI













salam.....jumpa sekali lagikk....Hari ni sibuk sangat...macam hari2 cuti sekolah yang lain....para ibu pasti sibuk.....3 orang anak saya dah mula cuti sekolah,esok hari raya cina kan....pagi2 dah masak Nasi Dagang untuk seisi keluarga...renyah jugak nak buat nyerr.....tapi sayangkan beras nasi dagang yg dah berbeli dec. ari tu....so gagah kan jugak lerr membuat nyerr....tapi ralat tak teringat nak ambil gambar tadikk,sebab semua orang dah kelaparan.......next time lerr ya,kita jamu mata.

Next,gi jemput Kak Long kat asrama...SMAP LABU......biasa lerr cik mek sorang nih....sokmo2 lambat turun...sabau jerr lerr...yang pasti dia pandai ambil hati !!!!Cepat sket Kak Long oiii,ibu ada appt. ngan doktor gigi nih.......terus bergegas ke bandar Seremban,dalam hati berdebar semacam jerrr.......pekara paling takut lerr,nak jumpa DENTIST!!!!(semua org pun gitu kan.....).

Syukur Alhamdulillah sampai kat Klinik on time...takyah tunggu lame2 terus jerr masuk jumpe dr, DR HO......KLINIK PERGIGIAN INTEGRAL nih memang popular kat bandar Seremban .....memanjang penuh jerr.....biasanyer jam 7.00am dah ambil nombor (awal gilerr kann..),akak cleaner klinik yang serah nombor.....pastu kul 8.30 kena register,kalau tak.... consider disqualified....jawab nyerr tiiitik!!!!...haaa beratur lerr nunggu giliran!

Dr HO memang pro....umur nyerr dah nak 50 thn kot (tak pernah tanya lah plk)..memang pakar dalam *Root Canal Treatment*....kebanyakan kes nyerr memang tu jerr...sbb DR Ho dapat byk rujukan kes yg same....so kira dia expert lerrr kan!....wahhh promo baek punye!(dia selalu bagi saya 50% off...hahahha)......bila masuk jerr,dr Ho tanya.....yess dayang, lama tak jumpa.....kenapa ni?.....takk,nak buat CROWN jerr (haaaa,ingat princess jerr pakai crown...gigi akak pun nak jugakkk...) ...... hei,bukan ke you buat root canal treatment tu dah one year....(kuat ingatan dr. nih...)....yaya....betul,terlupa nak datang lerr dr Ho (yang sebenarnyer.....kecut,takut nak datang berulang-kali ke klinik gigi....pengalaman buat root canal treatment tu....huuhh ngeri!! does a root canal treatment hurt???....rasa dulu baru tahu!!!)....okay,biar I check dulu.....gigi ni,kena dibersihkan semula dan ditrim,kemudian kita buat mould....lagi 2 minggu,baru kita pasang CROWN.....sebelum tu I bius dulu.....umang aiii dongar bius jerr...tercapang telingo(nangis si NABIL)....walaupun saya selalu buat kerja ni...tapi bila bab diri sendirik lebih kurang uols gak lerr..hehee.....terangkat kaki den takala dr. Ho membius especially masa jarum bius tu menusuk ke hard palate......uissshhh apasal lerr cari masalah hari ni erk,GIGI TAK SAKIT,JUMPA DR. GIGI JADIK SAKIT GIGI !!!!.....untuk menyedapkan hati saya..dr Ho buat lawak!!! hi! dont worry I still pasangkan u crown ari nih...TEMPORARY ACRYLIC CROWN!!!....ya lerr,cuma beza nyerr,crown ni tak kuat so tak boleh gigit makanan yang agak keras....

Syukur Alhamdulillah semua nyerr dah selesai untuk hari ini,2 minggu lagi jumpe DR HO semula...hohoho (rasa nyerr masa pasang crown tak sakit kot)....okay ler, chalow dulu erk,tak tertahan dah nih.... denyutan kesakitan nyerr makin terasa,huuuh kena cari Panadol nih....kadang2 adalah baik untuk kita merasa sedikit kesakitan untuk menginsafi diri dan bukan ke kesakitan itu menghapus dosa2 kecil sekiranya kita meredhainya....aminnn!

2 comments:

  1. waduh....mcm tu la yg i rasa bila nak p jumpa u kat klinik...mcm2 terlintas dlm fikiran...he..he..& cantik la warne ijau klinik tu...!!!

    ReplyDelete
  2. salam dayang..kitorang lg manyak untung woo!! kt atas klinik kitorg ada dental clinic..lq manyak mulaah woo..hanya caj rega lab jer kalu wat apa2 procedure ngan dia..kalu takat cabut gigi/tampal gigi..terus bg free..hehe!!

    ReplyDelete